Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Helse og medisinhåndtering

bildeMedisinering i barnehagen

Foreldrene har ansvaret for at barnet tar sine medisiner på foreskrevet måte.
Dersom barnet må ta medisiner i barnehagetiden skal foreldrene fylle ut et medisineringsskjema.
Barnehagen gir IKKE medisiner med beskjed om "ved behov".
Det skal kun leveres ut medisiner for en ukes forbruk.
Medisinene skal leveres i orginalpakning, merket med navn og bruksmåte.

Ansvar

Foreldrene har hovedansvaret for barnets medisinering, det vil si at foreldre skal medisinere på morningen, og kveld, barnehagen medisinerer på dag tid. Ingen ansatte er pålagt å måtte medisinere.
Ved medisinering skal personalet signere på medisineringsskjema, foreldrene har fylt ut.
Barnehageansatte skal ikke på egenhånd gi medisiner som ikke omfattes av kontrakten med foreldrene, ref. medisinerings skjema, som for eksempel smertestillende eller febernedsettende medisiner, i slike tilfeller skal foreldrene kontaktes.

Akutt medisin

Dersom barnet har en sykdom som kan kreve akuttmedisinering, skal medikamentet leveres i orginalpakning, merket med barnets navn og det skal følge med instruks for akutt medisinering som skal være signert av behandlende lege.

Kilde:

prosedyre for innlevering, oppbevaring og utdeling av medisiner utarbeidet avoslo kommune ved kommunelegen og ledende helsesøster.


Sunt kosthold:

Vi ønsker å ha fokus på sunn mat i barnehagen. Vi starter snart opp med to måltider i barnehagen nå i oktober. Det vil si at både frokost og lunsj er i barnehagen og barna trenger ikke ta med egen matpakke. Vi vil tilby mat som er variert, sunn og som vil gi barna masse energi til å leke og utforske. Vi har også valgt å ha sunne bursdagsfeiringer i barnehagen også. Det vil si at istedenfor å ta med seg kake og søtsaker, kan man ha med feks. smoothie, fruktspyd eller grove vafler.

Mat allergi/intoleranse

Vi har etter hvert mange barn med intoleranse og forkjellige allergier. Viktig at dere som foreldre informerer avdelingen skriftlig, i form av legeattest eller annen form for dokumentasjon.
Barnehagen kjøper inn en del matvarer til barn med mat intoleranse. Foreldrene tar med mat til spesielle anledninger for eksempel

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn