Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva koster det å ha barn i barnehage?

Regjeringen setter hvert år

en makspris for hvor mye foreldre må betale for en heldags barnehageplass. i 2020 - 2021 er maksprisen 3230kroner. Betaling for mat kommer i tillegg, men dette skal ikke overskride barnehagens kostnader for mattilbudet.

Både kommunale og ikke-kommunale barnehager må følge maksprisregelen, tilby søskenmoderasjon, inntektsregulert foreldrebetaling (se tabell under) og følge reglene i Forskrift om foreldrebetaling i barnehager. Fem bydeler tilbyr Gratis kjernetid (20 timer i uken).

A) Betalingsregler for kommunale barnehager

Oppholdsbetalingen løper fra startdato gitt i tilbudsbrevet. Den årlige oppholdsbetalingen fordeles over 11 måneder. Juli er betalingsfri.
Ferie utenom juli gir ikke fratrekk i oppholdsbetalingen.

Oppholdsbetaling for heldagstilbud i kommunale barnehager

Inntekt til og med
kr 158 432 (2G) Inntekt mellom
kr. 158 433 ? 300 000,- Inntekt over
kr. 300 001,-
1. barn 803,- 2 243,- 2 433,-
2. barn (30 %) 803,- 1 601,- 1 734,-
3. barn (50 %) 803,- 1 173,- 1 268,-

Mat i barnehagene tilsvarer 450 kroner per barn per måned
Oslo bystyre fastsetter disse betalingssatsene for barnehager med heldagstilbud. Betalingssats for barnehager med kortere åpningstid fastsettes av bydelsutvalget. Mer informasjon om betalingsregler og fastsettelse av oppholdsbetalingen finnes i barnehageforskriften.

Regjeringen setter hvert år en makspris for hvor mye foreldre må betale for en heldags barnehageplass. I 2012 er maksprisen 2330 kroner. Betaling for mat kommer i tillegg, men dette skal ikke overskride barnehagens kostnader for mattilbudet.

Både kommunale og ikke-kommunale barnehager må følge maksprisregelen, tilby søskenmoderasjon, inntektsregulert foreldrebetaling (se tabell under) og følge reglene i Forskrift om foreldrebetaling i barnehager. Fem bydeler tilbyr Gratis kjernetid (20 timer i uken).

Oslo bystyre fastsetter disse betalingssatsene for barnehager med heldagstilbud. Betalingssats for barnehager med kortere åpningstid fastsettes av bydelsutvalget. Mer informasjon om betalingsregler og fastsettelse av oppholdsbetalingen finnes i barnehageforskriftens §13-17, se lenke nederst.

B) Oppholdsbetaling i ikke-kommunale barnehager

Ikke-kommunale barnehagers tillegg for mat varierer, se barnehagens nettside eller ta kontakt med barnehagen for informasjon. Hvis barnehagens foreldreråd samtykker, kan foreldrebetalingen settes høyere enn maksprisen hvis:

a) barnehagen ellers vil bli nedlagt av økonomiske årsaker eller
b) kvaliteten på barnehagetilbudet ellers vil rammes.1. barn 803,- 2 243,- 2 433,-
2. barn (30 %) 803,- 1 601,- 1 734,-
3. barn (50 %) 803,- 1 173,- 1 268,-
Mat i barnehagene tilsvarer 103 kroner per barn per måned, og er inkludert i oppholdsbetalingen vist over.

Oslo bystyre fastsetter disse betalingssatsene for barnehager med heldagstilbud. Betalingssats for barnehager med kortere åpningstid fastsettes av bydelsutvalget. Mer informasjon om betalingsregler og fastsettelse av oppholdsbetalingen finnes i barnehageforskriftens §13-17.


Søk om redusert foreldrebetaling

Du må søke om å få redusert foreldrebetalingen hvis du har lav inntekt, og dette må gjøres hvert år.

Når du søker må du legge ved siste skattemelding til de som bor sammen med barnet. Er inntekten annerledes enn det som står i skattemeldingen må du legge ved dokumentasjon på dette også. Foreldrebetalingen beregnes ut fra inntekten til de som bor på adressen der barnet er folkeregistrert. 

Logg inn på MinSide for å søke om redusert pris for barnehage 

Har du ikke mulighet til å logge inn kan du laste ned søknadsskjema i PDF og levere det til bydelen der barnehagen ligger. 
Last ned søknadsskjema for redusert barnehagepris(PDF)

Søknadsfrist

Søskenrabatt

Har du flere barn i barnehage får du søskenrabatt. Du trenger ikke søke om søskenrabatt. Den får du automatisk, så lenge søsknene er registrert hos oss med samme søker, medsøker og fakturamottaker. Hvis du har flere barn i barnehage, men ikke får søskenrabatt på fakturaen, ta kontakt med bydelen (hvis det er en kommunal barnehage) eller barnehagen (hvis den er privat). 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn